Logo Utulok.skVirtuálny útulok pre psov, mačky a iné domáce zvieratá
späť

Psík má dušu

Aj psík má dušu.

Som o tom presvedčený. Iste to nie je taká duša, ako je naša ľudská, pravdepodobne je veľmi jednoduchá. Ale iste ju každý psík má. A možno tým, že je veľmi jednoduchá, možno je o to čistejšia, úprimnejšia. Ak svojho psíka máte úprimne radi, určite vás nesklame, neodíde od vás a bude vás chrániť. Vie veľmi dobre vycítiť úprimnosť a dokonale ju vie rozoznať od povrchnosti a falošnosti. Psíka si nekúpite peknými rečami, tak, ako sa to dá urobiť medzi ľuďmi. Jeho jednoduchá, čistá duša rozpozná povrchnosť a faloš a minimálne zožnete jeho nepozornosť ku vám, a možno aj výstražné zavrčanie. Duša psíka je dokonalý detektor úprimnosti. 

 

Neveríte, že váš psík má dušu? Skúste sa na neho úprimne pozerať - bude váš pohľad opakovať a s nadšením bude čakať, čo sa v nasledujúcej chvíli udeje. Všimli ste si ho, keď odchádzate od neho preč, napríklad do práce? Vidieť na ňom, že si je vedomý toho, že vás niekoľko hodín neuvidí. Je smutný, lebo najradšej by bol s vami. A keď sa vrátite, neprejavuje svoju radosť? – skáče na vás, čaká pohľadenie, vrtí chvostíkom, . . . ? To všetko sú prejavy jeho psíkovskej duše.

Hádam o to, o čo je jeho duša jednoduchšia, vie bolestnejšie znášať opustenie a samotu. Stratu vás, ak ho opustíte, prežíva určite aspoň tak bolestne ako človek. S tým rozdielom, že nevie povedať, kde bol jeho domov a kto boli jeho blízki. Nevie si nájsť advokáta a aspoň niečo si vysúdiť. V opustenosti mu zostala len jeho čistá jednoduchá duša, ktorá čaká na úprimnosť niekoho z vás.


Omega Replica Watches

 

Správa z nového domova Dina, predtým Viktora z komárňanského útulku:

Prázdniny sme trávili s Dinkom spolu - akože inak - od rána do večera, každú minútu spolu. Dinko je v byte kľudnejší, ako bol jeho predchodca Jerry. Nenalieha až tak ísť von. Aj keď - samozrejme, najradšej je vonku. Ohradil som aj kus svojho pozemku pri bytovke, kde ho môžem pustiť, ale je z neho huncút. Vie sa podhrabať a snaží sa ma za každú cenu nájsť. Samozrejme, neodchádzam od neho zbytočne, iba ak je to nevyhnutné.

 

 Dino (Viktor) v útulku, smutný, opustený...

Dino, spokojný pekný psík v novom domove      

M. Sojka, 23. 9. 2006

    

 
casino siteleri