Logo Utulok.skVirtuálny útulok pre psov, mačky a iné domáce zvieratá
späť
patek philippe replica PES V MESTE


Za touto peknou secesnou bránou v centre Viedne sa skrýva špeciálny parčík: pre psov (a psíčkárov). Je to Hundezone, t.j. miesto, kde sa psy môžu voľne pohybovať.

 

Ten na obrázku je v 10. obvode, hneď za parlamentom, skutočne v srdci tohto miliónového mesta.


Vpravo v obraze je fenka Alice z komárňanského útulku. Je to jej prvý deň v jej novej "rodine". Práve sa pozoznamovali v areáli pre psov, bez vodítiek, bez náhubkov, len psy a ľudia, ktorí určite nič proti nim nemajú. swiss replica watches


Nová panička si zatiaľ posedela na lavičke, oddýchla si, nemusela sa starať o bezpečnosť jej štvornohých miláčikov. Napriek frekventovanej ulici hneď za plotom.

Chodí sem pravidelne, má to z domu 5 minút. T. j. ešte bližšie má podobný areál v menšom, toto je ich "veľký" výbeh. Ľudia sa poznajú, ešte ten deň jej zopár známych pochválilo nový prírastok.

franck muller replica watches

Asi mi neuveríte, pre istotu uvádzam internetový link:

http://www.wien.gv.at/ma42/hundez.htm#2

Viedeň má t. č. 73 takýchto psích výbehov na celkovej ploche 642.000 m2!!
Na uvedenej internetovej stránke mesta Viedeň je zoznam podľa mestských štvrtí, s informáciami o tom, či sú oplotené, či je tam k dispozícii voda pre psov ... ich veľkosť, adresa. Kým na uliciach Viedne sú psíčkari povinní odstrániť kôpky po svojich miláčikoch, psie výbehy čistí denne mestský zamestnanec. Hundezonen prevádzkuje a financuje magistrát.

(Nemám informácie o podobných zariadeniach v Bratislave alebo iných mestách. Viem o jednom malom ohradenom miestečku ako prvej (?) lastovičke v tomto smere... Kto vie o takýchto miestach, nahláste mi ich, prosím!)

Y. Neumannová, 10. 8. 2005

    

 
casino siteleri