Logo Utulok.skVirtuálny útulok pre psov, mačky a iné domáce zvieratá
späť

Šťastná Ominka

 

V najtuhšej zime priviezla polícia do útulku v Trnave staručkú zanedbanú fenku. Nazvali sme ju Oma. Vek jej bolo ťažko určiť, zo 10 rokov určite. breitling replica watches

Bola vystrašená, cvakala zubami a schovávala sa v absolútnej hĺbke búdy.

Zanedbaná srsť sa čoskoro ako-tak upravila, jej psychický stav tiež, bola už aj vo výbehu, hoci druhých psov veľmi neznášala.

 Čo bude s ňou?

Prvé prekvapenie bolo nepríjemné: neverili sme, že to bude možné, nezbadali sme, že sa hára, jednému z psíkov jej vek ani stav nevadil: nakryl ju... Po troch týždňoch išla na kastráciu.

 Postupne sa dala integrovať do každodenného útulkového života, mohla opustiť karanténnu samotu a vyšlo najavo, s kým sa znesie, s kým teda môže obývať koterec.

 Neočakávali sme zázrak a bol predpoklad, že Ominka ostane v útulku doživotne.

 V apríli prišla zaujímavá informácia. Mailom sme dostali tútu správu:

 ...v ponuke v trnavskom útulku som videla fenku Ominku. Podľa obrázku by to mohla byť fenka našej bývalej susedy, ktorá pred Vianocami umrela. Ak bola odvezená z bytovky na H.... v tom čase, tak fenka má viac ako 15 rokov. Nebola v živote venčená a žila s majiteľkou v neskutočnej špine. Určite to nie je psík do záhrady alebo von. Celý život prežila v byte, asi by jej bolo v zime vonku chladno.

 Dátum prijatia aj miesto sedeli, bola to fenka, ktorú pani na internetovej stránke útulku spoznala.

 Mojej nemeckej kolegyni Steffi, ktorá nám pomáha s adopciami, bez ktorých by útulok už dávno praskol vo švíkoch, to nedalo pokoj. Umiestnila staručkú adeptku na adopciu na jej stránku www.koerbchen-gesucht.de/. O pokus to stálo.

 V prípade Ominky pomohlo individuálne riešenie. Stará pani, matka jednej ochranárky z okruhu okolo Steffi, by si rada osvojila psíka, na mladšieho si ale už netrúfala. Čo ak sa nebude môcť oňho dostatočne starať, počas celého jeho života? Choroba, nevládnosť, nedajbože smrť??

Rozhodla sa pre Ominku.

Staručkú Ominku sme teda čipovali, vyčesali a poslali na cestu 1000 km do Nemecka. Hneď po príchode ju stará pani stisla do náručia. paneraigmt

 

Potom ju okúpali, ostrihali a zo starej predtým tak zanedbanej fenky sa vykľula kúzeľná stará psia dáma. Ktorá už nemusí cvakať zubami, ani zo strachu, ani od zimy. O jej budúcnosť je postarané.

Bodaj by si požila ešte peknú chvíľu!!

 

 Best Replica Watches

Y. Neumannová, 8. 5. 2006

 

    

 
casino siteleri